Güneş ayna yapımı

Merhaba arkadaşlar, bu ay basit bir dekorasyon ürünü yapımıyla karşınızdayım. Yaşadığınız ortama basit şeylerle hava katmak isterseniz bu çalışma tam size göre!

Doğal malzemelerle yapılan ürünlere rağbet son zamanlarda iyice arttı. Bu ilginin artmasıyla da ürünlerin fiyatları oldukça arttı. Bu artan fiyatlara karşı el emeğinizle maliyeti çok az olan ürünler yapabilmeniz mümkün. Bu çalışmamız da bu örneklerden biri. Yapımı oldukça basit ve zevkli. Kullandığımız üç ana malzememiz var: Karton poşet sapları, doğal rafya ve ayna.

Karton poşet sapları aynamızın güneş şekline benzemesine yarayacak. İster her bir çanta sapını rafya ile sarıp büyük hacimli bir güneş elde edebilirsiniz, isterseniz de görselde gördüğünüz şekilde çanta sapını ortadan ikiye kesip küçük hacimli güneş elde edebilirsiniz. Ben bu çalışmada dört tane karton poşet sapını ortadan ikiye keserek küçük hacimli bir güneş yaptım. Öncelikle kestiğimiz sapların ucunu doğal rafya ile sarıyoruz. Sonra ipin bittiği yerleri bantla kapatıyoruz. Aynamızın büyüklüğüne göre sapları ayarlıyoruz. Daha sonra aynamızın etrafına çerçeve olacak şekilde karton kesiyoruz ve kestiğimiz kartonu da doğal rafya ile sarıyoruz. Çerçevemizi de hazırladıktan sonra güneşi oluşturmaya başlıyoruz ve sapları çerçevenin etrafına yapıştırıyoruz. Son işlem olarak aynayı çerçevenin arkasına yapıştırıp çalışmamızı bitiriyoruz. İşte bu kadar basit! Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin, evinize güzellik getirsin.

Mayıs ayı Öğrenci İşi sayfasını incelemek için tıklayınız.

1 Trackback / Pingback

  1. “Home Cafe”den Soğuk İçecekler | Genç Yorum

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*