2023 Kasım sayımız çıktı!

Başroldesin!

Hatırlatmakta fayda var hepimizin vakti çok değerli çünkü her saniye ömür sermayemizden gidiyor. Günümüzde vakit geçirmek, keyif almak ya da kafa dağıtmak için ömür sermayemizden bir kısmını sarf ederek “Hadi şunu izleyelim” dediğimiz çok olmuştur. Peki, acaba bu “İzleyelim” dediğimiz şeyler ne gibi şeylerdir? Malum, bu zamanda ailecek oturup izleyebileceğimiz film, dizi sayısı çok azdır. Hem en önemli film kendi hayatımız ve biz bu filmde başrol değil miyiz? Sonu az çok belli olan film ve dizilerin sonunu yine de heyecanla bekleyip ”Acaba sonu nasıl olacak, nasıl bitecek?” diye düşünürken kendi sonumuzun nasıl olacağı hakkında hiçbir bilgiye sahip değiliz. İşte Genç Yorum 2023 Kasım ayında “Sinema, film ve diziler” konusunu ele alıyor; kendi hayat filmimizin başrol oyuncusu olduğumuz gerçeğine ve bu rolü nasıl oynamamız gerektiğine dikkat çekiyor.

Bu ayki kapak dosyası kapsamında yazarlarımız ve yazı başlıklarımız ise şöyle:

Klinik Psikolog Nil Oran, ”Film ve dizilerin etkileri” başlıklı,

MücahitÇakır, “Hakikatin tebliğinde sinema” başlıklı,

Cenk Çalık, “Cazibedar tuzak: Sinema” başlıklı,

Mustafa Gönüllü, “Hakikatin de bir sineması var” başlıklı,

M. Said Zeki, “Kumanda: Nefismatik!” başlıklı,

Âdem Özkan ise “İki gözüm iki kamera” başlıklı yazısı ile okuyucularla buluşuyor.

Başka neler var?

Ekrem Donbaloğlu ve İbrahim Yasir Teğiş Haber Yorum’da gündemle ilgili kısa haberleriyle; İbrahim Özdabak bu ayki sayımıza özel karikatürüyle; Anlamlı Yorum’da Nur Levent “Gâye” başlıklı tefekkürî yazısıyla; röportaj ekibimiz“Filmler, Diziler ve Gençlik” başlıklı röportajları ile; yine İbrahim Yasir Teğiş Şiir köşesindeki “Münacat”ı ile ve Ayşe Nur Çelikkaya “Kendini okumak” başlıklı nefsî muhabese yazıları ile bizleri bekliyor.

Ayrıca dergide Risale-i Nur’dan “Ara sıra sinemaya ibret için gittiğimden…” başlıklı Nurlu Yorum köşesi, Latin ve Kur’an harfli halleriyle; Foto Yorum’da sizlerden gelen ve Erhan Akkaya’nın editörlüğündeki birbirinden güzel fotoğraflar; Eskimez Yazı’da Emine Sultan Çakır’ın “Bir ayeti anlamaya çalışmak” başlıklı yazısı; Keçeli’nin Kitaplığında Süeda Yaşar’ın Hutbe-i Şamiye eseriyle ilgili yazısı; Kültür Sanat köşesinde Hasan Hüseyin Uçar’ın yönetmen Osman Gökmen ile film ve dizi içerikleri hakkındaki röportajı; Feyalilacep’te Şulenur Yaşar’ın “Yaşadıkça öğreniyor insan” başlıklı yazısı; Keyfince Lügat’ta Ali Hakkoymaz’ın “Dünya/Rüya dedikleri” başlıklı yazısı; yine Şiir köşesinde Cihan Cambaz’ın “Sonbahar sokağı” başlıklı şiiri; Seans Arası’nda Psk. Dan. Şeyda Sultan Zengin’in “Mutlu olmak mı mutmain olmak mı? (2)” başlıklı yazısı; Gezi Yorum’da Henânî’nin yazdığı “Yenidiğin içtiğin senin olsun, gezip gördüğünü anlat” başlıklı gezi yazısı bizleri bekliyor olacak.

İstifadeli okumalar.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*