Ocak 2024 sayımız çıktı!

Hayat emanettir

Öncelikle umarız ki; bu yeni yıl herkesin hayatının anlamını bulduğu, hayatına anlam verecek şeye ulaştığı ve ömür sermayesinin kıymetini çok iyi bildiği bir yıl olur.Hayatın akışı ve koşuşturmacası içinde bir an durup “Sahi, ben ne yapıyorum? Neden buradayım,bu hayatı neden yaşıyorum?” diye düşündüğümüz zamanlara oldukça yer verdiğimiz 2024 Ocak sayımızı kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bu ayki kapak dosyası kapsamında yazarlarımız ve yazı başlıklarımız şöyle:

Cenk Çalık, ”Ebedi kazandıran istasyon: Dünya” başlıklı,

Klinik Psikolog Nil Oran, ”İç huzur nedir, nasıl bulunur, nasıl korunur?” başlıklı,

Nurenda Yaşar Coşkun, ”Emanet ve malikiyet” başlıklı,

M. İsmail Tezer, ”Hayat ‘ahirete iman’la hayat” başlıklı,

Sena Doğruer ”Yolun neresindeyiz?” başlıklı,

Emine Bakırlıoğlu “Dağdaki bilgeden hayat dersi” başlıklı,

Süeda Yaşar “Gaye-i hayal olmazsa…” yazıları ile okuyucularla buluşuyor.

Başka neler var?

Ekrem Donbaloğlu ve İbrahim Yasir Teğiş Haber Yorum’da gündemle ilgili ve kısa haberleriyle; İbrahim Özdabak bu ayki sayımıza özel karikatürüyle; Anlamlı Yorum’da Ayşe Nur Çelikkaya ”Hakkın hatırı âlîdir, hiçbir hatıra feda edilmez.”başlıklı tefekkürî yazısıyla; Emine Sultan Çakır ve Mustafa Gönüllü ”Hayatın anlamı nedir?” başlıklı genç röportajları ile; Edebî Yorum’da Nur Levent’in “İmtihan Çilenin göbeğinde başlıyor” adlı yazısı; Nurlu Yorum’da Risale-i Nur’dan “Hayat, kâinatın en azametli gayesi ve en kıymettar meyvesidir” başlıklı bir bölüm; Hasan Said Kadıoğlu ”Kalk Ayağa” ve Zeynep Kırmızıkaya ”Mehtab” şiirleriyle şiir köşesinde bizleri bekliyor.

Ayrıca Risale-i Nur’dan ”Hayat, kâinatın en azametli gayesi ve en kıymettar meyvesidir” başlıklı Bediüzzaman Hazretlerinin hayat hakkındaki bahsi; Erhan Akkaya’nın editörlüğündeki Foto Yorum’da sizlerden gelen birbirinden güzel fotoğraflar; Eskimez Yazı köşesinde Emine Sultan Çakır’ın”Ver bana aksa’l-gâyât” başlıklı yazısı; Keçeli’nin Kitaplığı’nda Hatice Çakır’ın ”Peygamberimizin Bir Günü” adlı kitap tanıtımı; Keyfince Lügat’ta Ali Hakkoymaz’ın”Tegafül” başlıklı yazısı; Farklı Yorum’da Fazilet Kırmızı’nın ”Bir Memlekette Çiçek Açmak” başlıklı yazısı; Bab-ı Edebiyatta M. Said Zeki’nin “Kendimize yolculuk var” adlı makalesi; Seans Arasında Psk. Dan. Şeyda Sultan Zengin’in “Akıl-kalp işbirliği: İki cihan saadeti” başlıklı yazısı ve son olarak Zihnin Çarkları’nda Caner Kut’un “Ses (1)” adlı makalesi yer alıyor.

Keyifli ve istifadeli okumalar.

İlk yorumu siz yazın

Makale hakkında düşüncelerinizi paylaşın:

E-Posta adresiniz kesinlikle gizli kalacaktır.


*